EST 100

My Estonian moments while travelling.

On Eesti SÜNNIPÄEV! Otsustasin selle postituse pühendada oma armsale kodule.                                                                                                                                                   It is the BIRTHDAY week of ESTONIA! I decided to dedicate this post for my sweet home.

est100

See on minu Eesti!                                                                                                                            This is my Estonia!

 

Tähistamaks uhket juubelit, olen ma üles otsinud kõik pildid oma reisidelt, mis tuletavad mulle meelde, kui kaugel ma ka ei oleks, Eesti on alati minuga.                                             So, in order to have a fun birthday celebration I have put together a post of few moments from my trips. These pictures remind me wherever I am, Estonia is always with me.

_DSC0729.JPG

Laev Tenerifel sadamast välja triivimas. Armas, kas pole?                                                        A boat sailing out from a harbour in Tenerife. Just so you know “armas” in Estonian means cute.

_DSC1340.JPG

Kohvik Lanzarotel. Tere-tere, vana kere!                                                                                        A caffe in Lanzarote. “Tere” in Estonian means hi.

_DSC0012.JPG

See võtmehoidja! Muide, pilt on tehtud kõigest paar aastat tagasi. Märkasin tuttavat münti kohe, kui autosse istusin. Saksa-Koera päritoluga autojuht isegi ei teadnud, et see on Eesti münt. Olevat selle saanud oma vanematelt, kes on Tallinas käinud. Kuidas ma ise selle peale tulnud ei ole?  5-kroonisega vist ei mängi välja.                                                    This key holder is made out of Estonian 1 crown coin (picture is taken few years ago, so we already had euros then). As soon as I sat in the car I noticed the familiar coin. Apparently the owner of it, a guy with German-Korean background, didn’t even know it’s Estonian. After I told him, he remembered he got it from his Parents after they came back from a trip to Estonia.

159.jpg

Toidukaupluste kett Iirimaal. Pole just palju neid ärisid, kes valu reklaamiks kasutavad.    A food store chain in Ireland. “Valu” in Estonian means pain. So if you’re into super pain, you have come to the right place.

_DSC1070.JPG

Ma pole eriline (okei, üldse pole) lillesõber, aga neid põllulilli vaadates tuleb alati koduigatsus. Pildil olevad on pärit Lõuna-Inglismaalt, Arundeli aiast.                                      Estonian national flower is cornflower. Whenever I see cornflowers or poppies I think automatically of home. This selection in the picture is from South of England, Arundel.

_DSC0038.JPG

Ja kui sa oled juba väga kaua kodust eemal olnud, siis näed sini-must-valget igal pool. Isegi seal, kus on vaja pilti töödelda, et teised ka näeksid.                                                       And if you have been away from home for way too long you start seeing the colour pattern of your flag everywhere. Even there where you need editing for others to see as well.

17092315_10202792373606379_144981563_n.jpg

Eelmise aasta sünnipäeva tähistamine. Kui Kalevi tooted on kõik söödud ja midagi Eestimaist enam pidupäevaks järel ei ole. Eks peab jälle pidusokid välja otsima, sest Kalev on otsas!                                                                                                                                   Last year celebrating the Independence day. When you have no Estonian sweets left but you are trying to make it feel like home. I guess I have to take out my party socks again because I have done it again.

PALJU ÕNNE, ARMAS EESTI! Mõtlen ikka Sulle ja loodan, et valitsus……. sind täielikult untsu ei keera. Armastan sind ja näeme varsti!                                                                          Oo, paneme ühe mu lemmikutest Eesti lauludest ka käima, mis toob alati pisara silma. Imeline.

HAPPY 100TH BIRTHDAY DEAR ESTONIA! I am thinking of you and hope the government is not……. screwing you completely up. Love you and see you soon!                                         Oh, let’s play one of my favourite Estonian songs  as well that always make me tearful. So powerful, so beautiful!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s